Galgán je skvelým korením juhovýchodnej Ázie. Kto obľubuje juhoázijskú kuchyňu, musí mať galgán bezpodmienečne doma. Má arómu pripomínajúcu zázvor a citrón, je ale podstatne jemnejšia ako zázvor. Vďaka Hildegarde sa stal znova známym aj v Európe, u nás sa s obľubou používa ako náhrada korenia. Výborne chutí ako korenie na varenie pre pikantné a sladké pokrmy, napr. karí jedla, polievky, hydina, jahňacie, ryby a morské plody.
Špeciálne liečivé korenie. Podľa učenia sv.Hildegardy z Bingenu, ktorá bola známou liečiteľkou v stredoveku, dodáva telu energiu a harmonizuje vnútro osobnosti.
Používa sa na špičku noža na dochutenie pokrmov, chleba alebo do vína ako prísada.
Produkt nie je určený pre deti.
Krajina pôvodu: Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.