Punč, varené víno, kompót a vianočné čaje si bez ovocno-korenenej vône a piepornej chuti klinčekov nevieme predstaviť. Klinček zastrčený do cibule je často varený v polievke alebo s ryžou na vylepšenie chuti. Tvorí nevyhnutnú súčasť aromatickej zmesi korenia Garam Masala. Ten, kto miluje arabskú kuchyňu, má toto korenie určite vždy po ruke. Nemalo by chýbať v žiadnej domácnosti.
Klinček (hrebíček) je vlastne usušený nerozkvitnutý kvietok tropického stromu z Indonézie. Používaný a oslavovaný bol v mnohých krajinách ako liek proti bolestiam.
Pôsobí dobre pri bolestiach zubov.
Taktiež v pokrmoch ich robí stráviteľnejšími a dokáže prehriať telo. Preto je výborný v zime.
Vyhýbajte sa dlho pomletému klinčeku, vždy si nameľte čerstvý!
Recept pri bolení zubov: Žujte niekoľko minút 1-2 klinčeky
Akékoľvek iné bolesti: 3-4 klinčeky roztlčte, zalejte šálkou horúcej vody, nechajte 20 minút lúhovať a 2x denne na prázdny žalúdok pite (po precedení)
Zloženie: celý klinček
Produkt ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: Indonézia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.