Čierna rasca (čierny kmín), prezývaná aj „korenie Orientu“.
Zamatovo čierne trojhranné semienka, ktoré sa podobajú semienkam cibule, majú korenistú, jemne horkú arómu. V Turecku a orientálnej kuchyni patria semienka čiernej rasce bezpodmienečne na chlieb a na slané pečivo. Pomletá sa koriandrom sa hodí na omelety, ak od nich očakávame orientálnu chuť.
Čierna rasca má zastúpenie aj v indickej kuchyni – kuracie pokrmy a vegetariánske jedlá (ako napr. pilaws, curry a kormas) potrebujú práve túto zemitú arómu. Opražené semienka čiernej rasce sú veľmi dobré aj šalátoch a omáčkach.
Pre zintenzívnenie chuti odporúčame čiernu rascu pred použitím opražiť.
Skladujte v suchu a chlade.
Zloženie:
Plod rasce čiernej v bio kvalite z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.