Korenie je "viac než len kýchací prášok". Na získanie bieleho korenia sa zbiera čierne úplne zrelé plody a potom sú cca týždeň namočené vo vode. Mesocarp – vonkajší obal, sa pritom rozpadne a odtelí sa tým od endocarpu. Zatiaľ čo obal obsahuje predovšetkým cukor a ovocné aromatické látky, je celková ostrosť ukrytá v endocarpe. Biele korenie tým pádom obsahuje celkovú ostrosť čierneho korenia a je menej aromatické. Lúpané semienka čierneho korenia majú jemnú ovocnú vôňu a dlhotrvajúcu ostrú chuť. Biele korenie sa skvele hodí na hydinu, ryby, a predovšetkým do bielych omáčok. Kvôli jeho ostrosti by sa ale mal dávkovať s obozretnosťou! Presne vieme, kde naše korenie rastie.
Biele korenie je vlastne plne zrelé semeno popínavej rastliny PIPER NIGRUM, z ktorého sa dá usušením ešte nezrelých semien získať omnoho známejšie a u nás veľa viac využívané čierne korenie.
Biele korenie dodáva v porovnaní s čiernym korením jemnejšiu chuť jedlám.
Produkt ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Srí Lanka
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.