Bylinná a korenivo živičná chuť rozmarínu nám pripomína typickú atmosféru stredomorských krajín. Zelené, ihličkovité lístky zjemňujú talianske zeleninové a paradajkové pokrmy, ku ktorých príprave neodmysliteľne patrí olivový olej. Vetvičky rozmarínu ozdobia pečené kura aj jahňacie mäso. Pravý domáci chlieb s rozmarínom, trošku olivového oleja, fľaša dobrého vína – a posedenie s priateľmi môže začať.
TIP: lístky rozmarínu pred použitím rozdrvte v mažiari. Rozmarín by sa mal variť spoločne s jedlom, aby sa mohla úplne uvoľniť jeho výrazná aróma. Kto nechce hrýzť do často tuhých lístkov, uvarí jednoducho celú vetvičku a pred podávaním ju odstráni.
Zloženie: list rozmarínu BIO.
Používa sa na ochutenie rybích špecialít, zveriny, šalátov a omáčok.
Krajina pôvodu: Turecko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.