U mnohých milovníkov Kréty vyvoláva tymián spomienky na dovolenku. Zemite pieporná chuť pripomínajúca aníz, mätu a gáfor dodáva stredomorským jedlám ich charakteristickú chuť. Tymian sa veľmi dobre hodí k cibuli, vínu a pivu. Pór s maslom, bielym vínom a tymianom dusený v rúre je neuveriteľne chutný a hodí sa takmer ku všetkému. Vynikajúce je týmto stredomorským korením dochutiť paradajky, jahňacie, huby a zemiaky.
Tymián, korenie pre milovníkov Kréty
Tymián je rastlina veľmi podobná voľne rastúcej materinej dúške. Pre výraznú vôňu je obľúbený hlavne v stredomorskej kuchyni. Tymian je vynikajúci na dochutenie rajčín, húb, zemiakov, ako aj diviny.
Zloženie: tymián bio (Thymus vulgaris)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.