Rasca je korením predovšetkým nemecky hovoriacich krajín a poznáme ho hlavne ako korenie na chlieb. Bravčová pečienka, kel a kyslá kapusta sa opierajú o jeho ostrú, horko-sladkú arómu. Hnedé semienka dochutia ako zemiakovú polievku či tvarohovú nátierku, tak sú základom niektorých tradičných severoafrických jedál ako napr. marocké rascové polievky. TIP: Mnoho ľudí sa chce vyhnúť priamemu uhryznutiu do rasce. Kto chce, môže korenie uvariť v ľanovom vrecúšku a pred servírovaním ho odstrániť. Ak rascu pred použitím krátko orestujete, rozvinie sa jej aróma ešte viac. Nemal by chýbať v žiadnej domácnosti.
Jedno z najrozšírenejších korenín našej kuchyne.
Prenikavá a známa chuť prastarého korenia je schovaná v celých semenách. Semená sú vynikajúcim liekom proti plynatosti, pri žalúdočných problémoch (kŕče), pri pľúcnych chorobách. A výborne odstraňuje zlý dych, napríklad po cesnaku.
Recept pri kolikách: 1 šálku čierneho čaju okoreníme štipkou čerstvo mletej rasce.
Na bronchitídu: 3x denne čaj z rasce, príprava ako pri kolike.
Zloženie: semená rasce
Produkt ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: ČR
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.